Nieuwe ISP Altercom kiest Infradata als technologiepartner

Brussel, 10 september 2009 – De nieuwe onafhankelijke Belgische ISP Altercom heeft Infradata gekozen als technologiepartner. Infradata zal het breedbandnetwerk van Altercom inrichten en bouwen op basis van technologie van Juniper Networks. Infradata zal als Elite Partner van Juniper Networks invulling geven aan de vierjarige supportovereenkomst.

Altercom (Alternatieve Communicatie) is een nieuw Belgisch telecominitiatief. Het bedrijf biedt in eerste instantie breedbandinternetdiensten en telefonie voor de zakelijke en residentiële markt in België. Altercom zal daar op een later moment digitale televisie aan toevoegen.

Als basis voor zijn netwerk kiest Altercom de geavanceerde E-series-routers van Juniper Networks. Deze onderscheiden zich door de uitgebreide configuratiemogelijkheden, hoge betrouwbaarheid en maximale koppelingen met bestaande databases van de operator. Altercom kiest daarnaast voor Infradata als netwerkintegrator. Infradata ontwerpt en bouwt niet alleen het netwerk, maar creëert ook een kosteneffectieve oplossing door het leaseconcept. Daardoor beschikt Altercom over een zeer hoogwaardige netwerkomgeving. Dat stelt de nieuwe ISP in staat om de concurrentie aan te gaan met alle aanwezige ‘triple play’-aanbieders.

Michiel van Opstal, CTO van Altercom: “Juniper Networks levert al jarenlang zeer betrouwbare serviceproviderrouters op de Belgische markt. De Juniper Networks BRAS-router past ideaal in onze start-upfase: deze biedt voldoende connectiviteit naar de provinciale local exchange carriers en interconnectie naar onze IP-backbone, en is interessant geprijsd. Daarnaast levert deze router een ruime capaciteit voor het aankoppelen van gebruikers. Infradata zorgt ook voor een optimale financieringsformule en dienstverlening na verkoop.”

Erwin Dirckx, Managing Director van Infradata: “Wij zijn enthousiast over de keuze van Altercom voor Infradata en Juniper Networks. Deze nieuwe ISP heeft een ambitieuze doelstelling om een eigen plek te creëren op de markt voor breedbanddiensten. Infradata en Juniper Networks staan beide klaar om Altercom daarin optimaal te ondersteunen.”

Voor meer informatie: Altercom en Juniper Networks

Partners & references

Juniper Networks